sâmbătă, 1 septembrie 2007

Epopeea concursului la PSD: A fost Victor nedrept?




“Ponta a explicat ca seful de campanie Liviu Dragnea a propus ca partidul sa includa pe listele pentru alegerile din noiembrie pe un loc eligibil un reprezentant alorganizatiei de tineret, in urma unei selectii interne. Insa Mircea Geoana a refuzat aceasta idee, preferand sa ofere acel loc eligibil unui membru al societatii civile care sa nu fie social-democrat. Geoana i-a dat replica lui Ponta enervat, spunand ca "Victor a fost nedrept", insa nu a facut nici o promisiune referitoare la includerea vreunui tanar pe listele parlamentare”. (Adriana Dutulescu – Romania Libera)

Epopeea concursului de baieti destepti pentru PE continua. Ponta ar fi de acord, si le-a servit-o tinerilor pesedisti fix la scoala lor de vara. Geoana refuza. Vrea un ONGist. Geoana o comite mai rau decat Dragnea, care macar a venit cu o idée, desi proasta, pentru “dinamizarea listei”.

“Pretextul nemulţumirii fostului şef al TSD a fost un anunţ făcut cu câteva minute înainte de Mircea Geoană, potrivit căruia PSD va oferi, prin concurs, o poziţie eligibilă pe lista de europarlamentare unui tânăr „civic”, din afara partidului.” (Negrutiu – Gandul)


Nu imi e clar ce anume inteleg oamenii astia prin "tanar civic". Se refera la vreun ONGist? Ce ar cauta un ONGist pe lista PSD? Hai sa zicem ca s-ar gasi unul, desi legaturile PSD cu societatea civila sunt cvasi inexistente, dar cat de mult ar sustine lista o astfel de solutie? Sa fie un tanar "frumos si destept", cum il vrea Dragnea? Dar cum s-ar selectiona un astfel de tanar.

Daca tot vor sa faca ceva, de ce nu ofera acest loc TSD. S-ar putea nominaliza, pe baza de vot, fara shoparle senioriale, un tanar PSDist care sa se reprezinte TSD pe lista PSD.

Geoana e indecis. Cand decide ceva, o face prost. Putea macar sa il ia de o aripa pe maestrul Banicioiu, si sa-l puna pe lista. Macar asa il lipsea de argumente pe Ponta azi.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Foc de baraj
Sa ne arate dl Victor Ponta cicatricile de la luptele domniei sale pentru promovarea tinerilor din/in PSD. Eu nu inteleg de aici decat ca e lupta in PSD si ca asltul la Geoana este aproape.

Unknown spunea...

poate ca tocmai asta vorsa repare;apropierea de societatea civila; mie mi se pare o idee buna;nu e vorba de un ONG-ist neaparat;evident ca au criterii;dar apeland la experienta trecuta e foarte posibil ca psd sa trimita nepotul vreunui baron