marți, 11 septembrie 2007

EVENIMENT INTERESANT: Intalnirea Europeana Resource Bank 2007





Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI –Eleutheria) organizeaza intre 13-16 Septembrie 2007, in Bucuresti, cea de-a patra intalnire din seria European Resource Bank Meetings, primul eveniment de asemenea anvergura din Romania, ce va reuni peste 250 de reprezentanti ai think-tank-urilor internationale, experti in politici publice, economisti, personalitati academice si decidenti politici angajati in promovarea pietei libere si a respectului fata de proprietatea privata.

European Resource Bank Meeting este cel mai important congres anual al think-tankurilor de orientare anti-etatista de pe continent, perechea europeana a celor doua evenimente anuale din Statele Unite, Liberty Forum organizat de Atlas Economic Research Foundation si Heritage Resource Bank Meeting organizat de Heritage Foundation. Aceste intalniri internationale au pe langa obiectivul promovarii principiilor libertatii individuale rolul de a facilita interactiunea si coordonarea dintre actorii si organizatiile promotoare.

Misiunea intalnirilor Resource Bank este de a forma sau coagula capital uman (sau a mentine o "banca de resurse umane"), pentru proiecte de constructie institutionala in directia unei lumi mai libere. Oamenii si capacitatea lor de a coopera sunt resursa cea mai importanta pentru proiecte de contructie institutionala. Intalnirile Resource Bank reinnoiesc legaturile dintre think-tankuri europene si americane, politologi, personalitati academice si publice, economisti si alti ganditori de factura clasic-liberala si creeaza noi legaturi cu intelectuali si personalitati publice din Romania interesate de strategii de cooperare in scopul promovarii libertatii, proprietatii si capitalismului in zona europeana.

Editia 2007 a seriei European Resource Bank Meetings discuta proiectul constitutional european si alte tendinte de dezvoltare institutionala din spatiul european si romanesc. Evenimentul se extinde pe durata a patru zile si va consta intr-un schimb de idei si experienta organizationala privind piata libera. Vineri, 14 septembrie ne vom concentra pe probleme publice contemporane precum reforma constitutionala in scopul prevenirii reglementarilor excesive, reforma sistemului fiscal, modelul social etatist, in timp ce a doua zi, sambata o dedicam exclusiv definirii strategiilor si oportunitatilor de cooperare prin care valorile libertatii individuale pot fi promovate.

2 comentarii:

Unknown spunea...

interesant eveniment! unde se tine?

Bogdan Enache spunea...

Evenimentul s-a tinut in principal la Hilton Athenee Palace; a fost o intalnire de 4 zile concentrata pe diverse teme liberale foarte reusita; din pacate presa autohtona, desi a primit invitatii, nu a prea reflectat evenimentul.