miercuri, 12 septembrie 2007

Boc: PSD demonstrează că moţiunea este o petardă politică (Newsin)


Ceea ce se întâmplă astăzi în PSD nu face decât să confirme punctul constant de vedere al Partidului Democrat că asistăm la un şantaj public pentru bani şi poziţii politice între PSD şi PNL. Este vorba despre o simplă petardă politică şi de reglare a unor interese politice între PSD şi PNL

"Santaj public pentru functii si bani" - aceasta e formula cu care Emil Boc deschide fiecare conferinta de presa, de cand s-a anuntat motiunea. CONSTANT, cum zice Boc. De acord, suna bine. Scurt si concis descrie situatia din perspectiva PD. Dar cum e sa spui acelasi lucru timp de trei saptamani. Mai apare timid si subiectul ajutoarelor pentru incalzire, urmasul "agentului termic" care era subiectul predilect al democratilor pana la iesirea de la guvernare. Acum prioritatile generale sunt modernizarea Romaniei si consolidarea partidului la 40%. Dar, asa se comporta un partid de 40%? Agent termic, santaj, ajutoare de incalzire? Asta sunt toate politicile unui partid la 40%? Asta-i tot ce poate un partid la 40%?

Nota bene, la conferinta de presa, a fost prezenta si Elena Udrea, o premiera in acest sens.

Am înţeles că în această moţiune PSD critică inclusiv guvernarea noastră şi o interpretez ca o dovadă a faptului că nu sunt serioşi. Probabil că îşi doresc să nu treacă moţiunea şi încearcă un pretext. Nu poţi ca într-o moţiune de cenzură, care are ca scop căderea unui guvern, să critici un guvern care nu mai există, nişte miniştri PD care nu mai sunt în funcţie. Mă întreb de ce nu critică guvernarea 1996-2000? (Elena Udrea)

4 comentarii:

Anonim spunea...

1.de acord ca se repeta cu ideea ca motiunea e o cacialma
2.vreau un singur mesaj de dreapta spus de pd de la cota unica a lui videanu incoace.
3.mi se pare interesant ce a spus Udrea

Anonim spunea...

Udrea, ne-Udrea, are perfecta dreptate. O motiune vizeaza guvernul in functie, nu cele trecute. Daca o asemenea motiune idioata va fi depusa, atunci vom asista, de ce nu? la motiuni depuse de PD care sa critice guvernul Nastase (si pe ministrul de externe de atunci) samd. O aiureala completa.

Anonim spunea...

Mda, spre cinstea lui si a PD-ului Boc a reusit sa pastreze declratiile despre motiune in sfera coerentei..

Ezra spunea...

Fara indoiala, e interesant ce a spus Udrea. E o afirimatie pertinenta. Numai ca Udrea nu prea aparea in conferinte de presa. Udrea poate spune lucruri destepte sau lucruri complet idioate. Nu e CONSTANTA ca Boc cu agentul termic :)