sâmbătă, 15 septembrie 2007

Telenovela la Cetatea Rasnovului


Sunt mare amator de castele. Nu pot sa uit nordul italiei din punctul asta de vedere. La fiecare kilometru de autostrada era un castel renovat frumos, mai ca voiam sa ma opresc sa le vad pe toate. Italia nu este singurul exemplu. Orice tara care se respecta are grija de istoria ei.

In Romania mai toate monumentele sunt lasate in paragina. Castelul de la Bran e bine intretinut. Cetatea Rasnov poate fi studiu de caz interesant. 100 de mii intrarea. Arata surprinzator de bine. Pe langa muzeul amenajat se mai gasesc acolo si cafenele, magazine cu suveniruri. Au inclusiv un cort amenajat unde se trage cu arcul. 10 mii sageata. Foarte tare! Merita sa urci doar ca sa tragi cu arcul si sa admiri peisajul.

Trec la subiect. Cetatea a fost renovata de "un investitor italian". "oamenii rai", sunt la primarie, care au vrut sa-i "fure" cetatea, pe care el daduse "bani grei". Cand a auzit de solicitarea primariei, investitorul "a murit de inima". De cetate se ocupa fiica lui, care spera sa o poata apara de "oamenii de la primarie" si de la "mafie". Cam asta afli umbland prin cetate. Detalii suplimentare gasim in ziarul Gandul. Se pare ca fiica italianului a apelat si la ambasada Marii Britanii pentru a incerca sa pastreze cetatea.

Nu stiu cate primarii au proiecte pregatite pentru renovarea cetatilor sau monumentelor din zona de care raspund. Daca nu au, ar trebui sa-si faca, pentru ca bani sunt garla. Si nu de la bugetul de stat, ci de la UE.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

Realitatea lui Petria spunea...

Bătrâne, te urmăresc de ceva vreme şi văd că avem prieteni comuni multi, fiind cam pe aceeaşi lungime de undă. Facem schimb de linkuri?

Ezra spunea...

sigur ca da. sunt flatat. eu am cam lenevit in ultima vreme, dar imi revin.