vineri, 31 august 2007

Călin Popescu Highlander?



CPT a fost condamnat. Sentinta: Highlander, cu o posibila suspendare pe 10-12 septembrie. O sentinta de vara, de scoala de vara. Personajul Highlander avea insa o misiune, facea tot felul de fapte bune, folosindu-si astfel calitatile iesite din comun. Tariceanu e un highlander fara misiune, este un highlander care sta cu sabia deasupra capului si tremura. Ideea e ca nu performanta, ci supravietuirea e de apreciat la Tariceanu, cel putin dupa Cioroianu.



REALITATEA TV: Tăriceanu e un Highlander dacă supravieţuieşte moţiunii (Cioroianul)
Vineri 31 august 2007, 14:58

Ministrul liberal Adrian Cioroianu face analogii inedite în legătură cu premierul Tăriceanu, prin referirea la un popular erou nemuritor al cinematografiei anilor '90. Cioroianu consideră că, în cazul în care actualul premier va supravieţui moţiunii de cenzură a PSD, el ar putea fi botezat Călin Popescu Highlander, pentru simplul motiv că de la începutul mandatului şi până acum i s-a tot prezis căderea şi a reuşit să se menţină la putere, anunţă NewsIn.

"Dacă vom pleca de la guvernare, vom pleca cu fruntea sus. Dacă vom rămâne, probabil Călin Popescu Tăriceanu va fi Călin Popescu Highlander, pentru că din 2005 eu tot aud, la fiecare două luni, că cel care conduce Guvernul va pleca acasă şi guvernul liberal va cădea de la putere", a comentat Cioroianu, la şcoala de vară a TNL de la Costineşti.

Cât despre soarta moţiunii de cenzură, ministrul de Externe a susţinut că situaţia este destul de echilibrată, în sensul în care, cel puţin teoretic, PNL se confruntă "în egală măsură" cu posibilitatea de a pleca de la guvernare sau cu şansa de a rămâne la putere.

Diverse



David despre legalizarea prostitutiei

"O astfel de propunere vine din partea unui reprezentant al PD, membru al PPE, si sunt usor suprins de faptul ca PD ar asuma o astfel de initiativa legislativa care nu este in trendul grupului european din care fac parte"
David are dreptate. PPE nu face rabat de la acele "values". Sunt sfinte. Declaratia putea fi mai nuantata, in special in ceea ce priveste reactia Bisericii. In plus, ideea putea fi prezentata dupa campanie. Evident vor aparea intrebari: "domnule blaga, de ce nu ati venit cu propunerea cand erati ministru?"

Convingerile lui Banicioiu

Cititi! Are convingeri tari de tot. Cronica Romana rules! PSD = 2XCPTguv+40XPD-AN/VH

joi, 30 august 2007

PSD se PINizeaza


PSD scoate la concurs poziţia a cincea pe lista de europarlamentare! Oau! Euroliviu wins. Concursul e pe bune. Incredibil! PSD se pinizeaza. De ce a cincea pozitie? De ce nu a sasea, a noua sau a doisprezecea? A cincea e ultima eligibila? Psihedelic.

PSD scoate la concurs poziţia a cincea pe lista de europarlamentare

de Florin NEGRUTIU | 30 AUGUST 2007

Seria ingineriilor imaginate de conducerea PSD pentru a face lista pentru europarlamentare cât mai atractivă a continuat ieri cu o idee năstruşnică: scoaterea la concurs a unei poziţii eligibile. Chiar dacă în Kiseleff s-a trimis o avalanşă de candidaturi din toate organizaţiile, înclusiv din partea organizaţiilor de tineret, liderii PSD s-au gândit să organizeze o competiţie la care să se înscrie orice tânăr cu nume din afara partidului, dornic de o carieră europeană. Ideea îi aparţine vicepreşedintelui

Liviu Dragnea, a fost discutată în cadrul conducerii partidului şi ne-a fost confirmată ieri de purtătorul de cuvânt Cristian Diaconescu. Acesta a precizat că este vorba de a cincea poziţie eligibilă, deoarece primele patru locuri au fost deja distribuite luni, la Biroul Executiv, în următoarea ordine: Titus Corlăţean, Victor Ponta, Adrian Severin şi Vasile Puşcaş. Diaconescu a adăugat că, deşi colegii săi au apreciat beneficiile pe care această mutare le-ar aduce imaginii partidului, încă nu au luat o decizie în privinţa condiţiilor şi a datei în care se va organiza concursul.
Click here to find out more!

Paradoxul listei PSD pentru europarlamentare este că mulţi doresc să candideze, dar mai puţin poziţiile „eligibile”. Împinşi de Mircea Geoană în fruntea listei, Titus Corlăţean, Victor Ponta, Cristian Diaconescu şi Vasile Puşcaş s-au împotrivit nominalizării. Dintre ei, doar Diaconescu a refuzat până la capăt, ceilalţi acceptând nominalizarea cu gândul că se vor retrage după alegeri în favoarea următorilor clasaţi.

miercuri, 29 august 2007

CRONICA: Monitorul de Neamt vs. DAPP 1- 0 (0- 0). DAPP greseli copilaresti la marcaj. Autogol Remes.



Nemtenii si-au dorit mai mult victoria, iar pe final de meci au dat lovitura.
Jurnalistii de la “Monitorul de Neamt” a intrat in posesia unui document incendiar de banal: un punctaj. Nu a fost usor. Iti trebuie rabdare, curaj, concentrare sa vanezi documentele uitate de staff-ul premierului. Ele pot fi uitate oriunde, oricand. La limita, pot fi obtinute la cerere. Putem anticipa ca vor exista voci, un Bogdan Tiberiu Iacob spre exemplu, care vor spune ca, de fapt a fost ceva premediat. Laboratoarele din Palatul Victoria duduie!

Punctajul e inodoor, incolor, inefabil. Asemeni premierului. Tariceanu schimba prefecti ca sa-i motiveze, ca sa creasca “calitatea actului administrativ”. Vor fi ex-prefecti mai buni in pozitii de “inspectori guvernamentali”? Apropos, functia asta e tare de tot: inspector guvernamental. Oare cu ce se mananca? Ce fel de CV tre sa ai? Ce inspecteaza domnii?

Mai sunt si alte chestii, legate de dosarele distruse, o nota de la Marius Oprea, care ar fi fost o iesire inspirata. Punctajul are cateva elemente interesante, care nu tin de calitate ci gestionarea unei atitudini vadit paguboase electoral in ceea cel priveste pe CPT. Tariceanu a avut zile bune cand a fost ofensiv, fara sa fie obraznic. Cand a avut initiative, fara sa copieze. Cand a fost radical, fara sa rastoarne tabla de sah. Din pacate, vedem un Tariceanu la extreme: fie ultradefensiv, fie ultraofensiv. Ba’ urla la bastinasii de la Glina, ba’ anunta pompos ca nu e gunoierul tarii (exemplele sunt multiple). Premierului ii lipseste constanta.

Mai e o chestie. Recomanzi “defensive lines” cand omu a comis-o, sau a colaborat la comiterea ei. Asadar, premierul e, intr-o anumita masura, implicat in chestiunile repective: inlocuirea prefectilor, alegerea noului patriarh, declaratia bezmeticului de Remes. La primele doua are interese politice. La a treia trebuie sa-l comenteze pe Remes, care se lasa greu. Se lasa greu inteles. Daca era ceva premeditat, pasajul cu Remes nu avea ce cauta in punctajul premierului in forma in care a aparut. Remes isi consolideaza astfel, nemuritor si rece, pozitia de neinteles in PNL si in ochii sefului sau.


Cititi cronica detaliata a meciului pe site-ul ziarului Cotidianul.

Remes file de poveste



Oferta de toamna a lui Remes. La scenariul de amanare ma gandesc inca de anul trecut. Ideea a aparut pe piata abia acum, tocmai prin Remes. De ce tocmai el? Nu e chiar strategul PNL in materie. Se incearca marea cu degetul sau e o strategie pusa la punct?


Remes vrea sa guverneze pina in 2009 (Cotidianul)


Alegerile parlamentare s-ar putea desfasura in primavara anului 2009, si nu in toamna lui 2008, sustine ministrul liberal al Agriculturii, Decebal Traian Remes, aflat la Iasi pentru a promova Planul National de Dezvoltare Rurala. Remes sustine ca guvernul Tariceanu va ramine in functie pina la sfirsitul mandatului si poate chiar mai mult decit atit, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Sintem tintuiti si obligati sa raminem pe pozitii pina in toamna lui 2008, iar daca interesele Romaniei o cer - pina in primavara lui 2009", a declarat Remes intr-o conferinta de presa. "Interesul Romaniei este sa scape de Traian Basescu", a precizat liberalul, explicind ca organizarea alegerilor parlamentare in acelasi an cu cele prezidentiale ar face posibila inlaturarea lui Basescu. Conform articolului 63 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul sint alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeste de drept in stare de mobilizare, de razboi, de asediu sau de urgenta, pina la incetarea acestora.

marți, 28 august 2007

Dupa cum anticipam...Băsescu printre femeile democrate



REALITATEA-TV:
Traian Băsescu, aflat la Constanţa la întrunirea organizaţiei de femei a PD, a ţinut să mulţumească pentru susţinerea care a venit din partea acestei organizaţii la referendum. Preşedintele a vorbit şi despre lucrurile cele mai importante pentru România.

"Cea mai importantă parte a susţinerii pentru referendum a venit de la cei din PD, şi în mod deosebit de la organizaţiile de femei. Sunt convins că susţinerea nu a venit pentru o persoană, ci pentru un principiu. Vă felicit pentru succesul dumneavoastră şi vă mulţumesc pentru energia investită", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

"Eu am fost până acum la şcoală ca elev şi vin la dumneavoastră să spun nişte lucruri care reprezintă priorităţi pentru România - lucruri care au fost definite ca atare încă din campania din 2004, dar pentru care s-au făcut numai paşi timizi. Cel mai important lucru este modernizarea statului şi voinţa politică de a reforma statul. Primul element este delegarea de competenţe. De regulă folosim o expresie care ne fereşte de a spune lucrurilor pe nume, descentralizarea, dar de fapt este vorba despre creşterea autonomiei administraţiei locale", a mai explicat preşedintele, adăugând că procesul de modernizare este însă mereu amânat.

"Administraţia centrală este de multe ori nepăsătoare şi inacpabilă să sesizeze nevoile oamenilor", a completat preşedintele.

Despre moţiunea de cenzură a PSD, preşedintele Traian Băsescu consideră că este o formă de şantaj, afirmând că este greu de crezut că între pesedişti şi liberali nu există o relaţie subterană.
Sursa: Realitatea.net

luni, 27 august 2007

Lazaroiu si femeile democrate. Unde dai si unde crapa!


Astazi, la mare, Lazaroiu s-a jucat cu focul. Dupa cum il stim, ii place sa faca scenarii. A vorbit despre PD-PLD, despre “acorduri politice” cu UDMR, PNL. Despre “un nou guvern”. Ca la scoala. Scoala de vara a femeilor democrate.



Episodul 1

Buba e ca e a vorbit despre un nou premier. Nu a pronuntat nume, le-a zis sala, respectiv femeile democrate: Monica Macovei si Daniel Morar. Monica e ok. Dar Morar? Morar??E clar ca numele au venit de la sala, pentru cei care aveau dubii. Lazaroiu nu a negat nici unul dintre ele, mai mult le-a acceptat sugubat, discret, finut. A facut un “spirit de gluma”, cum se spune. In fapt, a comis-o.

Episodul 2

Rasvan Dumitrescu se documenteaza pentru “Realitatea Zilei”. Stim cu totii ca e un tip constiincios. Se uita pe stirile agentiei Newsin, vede stirea cu Sebi si o inghite nemestecata. In emisiune ii bombardeaza pe Cristian Diaconescu, Rusanu, Stoica, Andon cu scenariul Macovei premier. Acestia se alarmeaza si riposteaza. Andon prefera anticipatele. Macovei este deja "dezavuata" de Parlament. Ptiu! Lazaroiu e acuzat ca "induce o senzatie de suspiciune". Dumitrescu concluzioneaza: "presupun ca Lazaroiu e un fin analist politic".

Episodul 3

Basescu deschide televizorul. Se uita la Realitatea, evident. Il vede pe Sebi al lui umbland cu Macovei in gura. Dumitrescu este concis, precis si necrutator. Basescu se enerveaza. Restul nu mai conteaza.

Episodul 4

Newsin primeste rectificare la stirea initiala:
“Sebastian Lăzăroiu a întrebat auditoriul de la Şcoala de vară a femeilor democrate, în cadrul analizei pe care a prezentat-o ca sociolog, cine ar fi persoana care, dacă ar fi desemnată ca premier nu ar fi acceptată de Parlament, iar numele Monicăi Macovei a fost sugerat din sală, pe un ton relaxat. Numele următor, al lui Daniel Morar, apărut în aceeaşi categorie, a fost menţionat în glumă de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.”
Gluma, relaxare, deci da?!Deci ne-am inteles? Bine.


Concluzii

1. Basescu nu o vrea pe Macovei premier.
2. Basescu o vrea pe Macovei premier, dar considera prematura aparitia numelui pe piata.

Ambele sunt posibile, dar cele mai mari sanse le are varianta 2. Daca Basescu nu o voia pe Macovei, nu-l deranja un zvon in plus. Daca o vrea, un zvon prematur poate fi fatal.

Femeile democrate au mancat tot!


E stire? Nu stiu. Dar, au mancat tot, la propriu! Eu nu am mai prins. Ziaristii au prins cu greu de-ale gurii. Epuizate dupa prelegerea Lazaroiu&Preda, femeile democrate s-au avantat asupra bucatelor si duse au fost. Va dati seama ce o sa fie maine, poimaine, cand sunt asteptati Parvulescu, Andrei Gheorghe. Dupa intalnirea cu profesorul Stanomir, specialist in Drept Constitutional o sa fie macel! Singura sansa a celor de la VoxMaris este maine, cand asteptat este insusi Presedintele, ocazie cu care, cred ca doamnele vor renunta la bucate. Ramane de vazut. La televizor! Eu am sters-o.

Definitia MeP-ului by Severin




“om capabil sa conjuge capacitatea de a promova interesele comune europene cu intelegerea subtila a realitatilor romanesti in domenii de activitate specializate precum agricultura, transporturile, turismul, dezvoltarea, coeziunea economica, sociala si teritoriala, politica de vecinatate, securitatea energetica etc.” (Ziua, 27 august 2007)

Severin e adorabil cand vrea el. Uneori chiar si fara sa vrea. Definitia de mai sus imi aminteste de o intamplare din facultate. Se intampla ca Roman, la cursul de “Politica Practica” incerca sa defineasca subiectul cursului intr-o definitie de 5 randuri. Era clar ca nici el nu stia ce preda. “Politica practica” era o disciplina complexa special inventata pentru el de catre conducerea facultatii ca artificiu prin care fostul premier mai castiga un ban cinstit. Asa si cu Severin. Definitia lui Severin e construita eminamente pentru el. Numai EL stie “sa conjuge” si “capacitatea de a promova” cu “ intelegerea subtila”.Asadar, printr-o definitie, Severin isi contureaza sursele infinite de legitimitate pentru postul de europarlamentar. Dupa cum o prevedere din legea “institutelor politice” (o alta chestie by Severin) i-a garantat postul de director la ISD si automat un locsor cald in biroul permanent al PSD. Bine ca nu l-am avut si pe dumnealui profesor! Am scapat ieftin cu Roman!

Aberatia nu se opreste aici. Severin viseaza la un echilibru perfect in care cineva ar media intre partide respectivele domeniile pentru care sa-si desemneze viitorii europarlamentari: “fiecare partid, in intelegere cu celelalte, ar urma sa includa pe principalele locuri eligibile candidati competenti in cateva din domeniile care tin de prioritatile europene ale tarii, suma listelor acoperind, pe cat posibil, suma domeniilor prioritare.” Ma mir ca nu a inventat o formula matematica pentru chestia asta, ceva sa dea cu virgula. Cu totii stim ca este imposibila, nu improbabila, o astfel de varianta. Dar nu din cauza ca politicienii romani nu pot sa ajuga la un modus vivendi, ci pentru ca asa ceva e tehnic imposibil. Nu stim daca in PE vor fi reprezentate PNG, UDMR, PLD. Mai mult, distribuirea in comisii o fac grupurile politice in functie de interesele lor si de ponderea/influenta delagatiilor romane.

Severin termina apoteotic printr-un avertisment: “daca alegerile europene nu vor genera o decizie nationala privind integrarea optima a politicienilor romani, in constructia europeana, elita politica romaneasca va pierde o alta intalnire cu interesul national iar poporul roman o alta intalnire cu istoria”.

Domnule Severin, scuzati-mi malitiozitatea, dar va marturisesc smerit ca nu inteleg in ce fel “decizia nationala” faciliteaza “buna integrare” a alesilor romani in“constructia europeana” MEPul roman se integreaza strict in baza competentelor, aptitudinilor si experientei sale politice. Nu-i trebuie “decizie nationala”, de undeva din cer ca sa-l directioneze pe calea cea buna a integrarii! Selectionarea MEPilor tine exclusiv de flerul politic al sefilor de partide.
La final nu pot decat sa va felicit ca prin limbajul de lemn si amalgamul de informatii legate de politica externa/afaceri europene ati reusit sa obtineti nominalizarea pentru Parlamentul European. Ati beneficiat din plin de celebrele tare ale elitei politice romanesti, pe care le blamati cu indignare in prezentul editorial.

http://www.ziua.net/display.php?data=2007-08-27&id=225806

duminică, 26 august 2007

Realitatea TV "il vehiculeaza" pe Parvulescu la PNL (sic)


NewsIn: Ungureanu nu vrea în cursa europarlamentarelor
Duminică 26 august 2007, 00:25

Data alegerilor europarlamentare a fost, într-un final, stabilită, însă partidele politice par a nu fi pregătite pentru a da piept cu alegătorii. În condiţiile în care mai sunt doar două luni până la începerea campaniei electorale, listele de candidaţi ale partidelor sunt incomplete. Ziarul Cotidianul susţine că liberalii riscă să rămână şi fără principalul candidat.

Liberalii au într-adevăr probleme cu alcătuirea listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Cotidianul scrie că Mihai Răzvan Ungureanu a transmis liderilor PNL semnale clare că refuză oferta de a candida. Surse liberale citate de NewsIn susţin că fostul ministru de Externe nu vrea să candideze din motive personale şi că nu intenţionează să treacă la PLD, aşa cum s-a scris în presă.

Liberalii dau asigurări că Mihai Răzvan Ungureanu nu se va retrage din cursa europeană. Totuşi, până la această oră, Ungureanu nu a avut o poziţie oficială. În cazul în care va decide să se retragă, NewsIn susţine că va fi înlocuit de actualul ministru al Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu.

De altfel, mai mulţi miniştri ai Cabinetului Tăriceanu ar putea candida pentru Parlamentul european. O soluţie care prinde contur în perspectiva moţiunii de cenzură anunţate de PSD. Astfel, pe lista PNL, potrivit NewsIn, ar putea fi introduşi mai mulţi miniştri liberali, între care Teodor Meleşcanu, Ludovic Orban, Cristian Adomniţei şi Ovidiu Silaghi.

Un alt nume luat în calcul pentru deschiderea listei liberale este preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu. Totodată, liberalii sunt în căutare şi de personalităţi marcante ale vieţii publice româneşti, care să îi susţină în campania electorală. Printre numele vehiculate se află Nadia Comaneci şi Dan Bittman. Săptămâna viitoare, Nadia Comăneci se va întâlni cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.
Sursa: Realitatea TV

Cristian Parvulescu nu vrea la Bruxelles


E clar. Blogul asta e un drog. Din momentul in care l-am inceput (adica ieri) domnul blog ma incita la scris. Pe de alta parte, pana acum, blogul meu arata ca un minijurnal. Nimeni nu stie de el. E foarte intim. Ceea ce nu ma supara momentan, dar, imi propun treptat sa il popularizez.

Am citit blogul doinei, mi-au placut mult posturile, e un fel de policy engine. Am observat spre exemplu ca "dupa ce doina a semnalat" problema venitului minim garantat, premierul a sesizat si el chestiunea. Super! In acceasi logica, PSD ar trebui sa sesizeze cat de penibila e initiativa "concursului de baieti si fete" pentru alegerile europene. Sa vedem~!

Parvulescu nu candideaza pentru PNL la europarlamentare. Era foarte greu de crezut ca o va face, dar acum e certitudine. Cristian Parvulescu mi-a marturisit, in timpul unei conversatii joviale la OMV Unirii, ca nu are nici un gand sa candideze. Parvulescu catalogheaza drept "prostii" rumorile aparute in ultima vreme in ceea ce priveste posibila sa candidatura. In rest, am mai vorbit una alta. Parvulescu imi pare neschimbat, acelasi om pe care l-am cunoscut din primul an de facultate. La fel de sociabil, deschis si amabil. Poate ca nu mai merge cu acceasi dacie alba si veche ca in primul an (radeam copios pe tema asta cu colegii), dar este aproximativ acelasi om. Lucru pe care il respect. Parvulescu a avut sau si-a facut timp cand am avut ceva de discutat, atunci cand eram student. Este exceptia si nu regula printre fabricantii de politologi din Romania. Si mai e un motiv pentru care il admir/invidiez pe Parvulescu: freza. De zece ani e la fel! Respekt!

sâmbătă, 25 august 2007

Ungureanu si principiul lui Peter



Ungureanu a zis pas. Stirea face prima pagina in Evenimentul Zilei, dar prima care a lansat zvonul a fost tot dutzuleasca, “prietena” mea de la “Romania Libera”. Pentru avizati nu e o surpiza, pentru Evz e bomba zilei. PNL este pus intr-o situatie delicata, evaluarile acestora se bazau exclusive pe capitalul de imagine acumulat de MRU in doi ani de guvernare. Oricat de populara ar fi Nadia, oricat de chipes ar fi Bittman, acestia nu se apropie de ceeea ce putea reprezenta Ungureanu ca locomotiva PNL.

Decizia se inscrie in linia cunoscuta a fostului ministru de externe. MRU nu a dovedit ca isi poate asuma deciziile pe care le ia. Acesta trebuia sa demisioneze din proprie initiativa atat timp cat divergentele cu premierul erau constante. Cum s-ar fi vazut o demisie de onoare pe in ianuarie 2007, dupa ce aceasta fusese premiat de Realitatea pentru “merite deosebite” in lupta pentru aderare? De ce a incercat sa-si mareasca salariul de la SECI? De ce a tolerat folosirea numelui sau de catre PNL in contextul alegerilor pentru parlamentul European atat timp cat prezenta sa pe liste nu era certa? Explicatiile aceastei retrageri “din motive personale” cad in derizoriu tocmai din vina sa. La 2 zile dupa anuntarea datei alegerilor, MRU se razgandeste. Putea sa clarifice din timp situatia sa, cu atat mai mult cu cat o problema de sanatate nu apare sau dispare din senin.

MRU nu stie sa gestioneze capitalul politic acumulat in timpul guvernarii. Ungureanu era vazut ca tanarul politician de success, cu priza la public, cu tot ce are nevoie cineva sa acceada in politica la nivel inalt. Mama imi povestea frecvent cat de indragostita era de MRU, ca e “tanar si destept”, nu stia insa sa imi raspunda la intrebarea “cu ce anume se ocupa MRU”.

MRU este eminamente un technocrat. Un technocrat, dar unul arogant. MRU nu are fler politic. In calitate de ministru de externe si-a atins limita competentei. Cu toate acestea, MRU va fi capabil sa atraga voturi prin simpla sa prezenta pe o lista, indiferent care va fi aceea.

Tema pentru maine

Trebuie sa ma lamuresc cum se adauga linkuri, cum imi pun blogurile preferate pe site. Mai mult, trebuie sa vad cum fac sa scriu cu diacritice, ca, altfel mi-o iau de la doina. Cine e doina? N-ati vrea sa stiti! :D

Concurs de baieti si fete


Am gasit o chestie haioasa scrisa de o tipa de la Romania Libera despre ce se intampla in PSD. Pe tipa o cheama Dutulescu, eu ii spun dutzuleasca. Imi place ca are surse bune.
Revenind.

In degringolada din PSD, Liviu Dragnea a venit cu o idee. Un concurs de "baieti si fete" pentru un loc eligibil pe listele pentru europarlamentare. Ideea vine in contextul in care Puscas s-a retras. Diaconescu nu vrea. Corlatean ar vrea dar impreuna cu Diaconescu si Ponta. Ponta cedeaza locul Dacianei. Pe scurt, ramane Severin, care vrea si n-are complexe. In acest peisaj branian vine Dragnea cu ideea mentionata "ca sa dinamizeze lista". Tinerii trebuie sa fie "destepti si frumosi", sau invers. Cam asta e surpriza PSD pentru europarlamentare. Macar la PIN a fost concurs, a invatat sarguincioasa si Lavinia. Aici trebuie sa arati bine si sa-ti mearga mintea. Ramane de vazut cine face evaluarea. Intamplarea e banala, dar spune multe despre cum inteleg unii oameni politica. Dragnea ofera, domn generos cum e, un loc si tinerilor din PSD. Dar, ma intreb eu, freshblogger cum sunt, nu e ceva firesc sa ai tineri pe acea lista? Nu e firesc ca PSD sa aiba deja o serie de tineri capabili din care sa aleaga? La ce e nevoie de concurs?

O sa-i pun si poza lui Dragnea. V-am spus ca imi place chestia cu pozele.