duminică, 26 august 2007

Realitatea TV "il vehiculeaza" pe Parvulescu la PNL (sic)


NewsIn: Ungureanu nu vrea în cursa europarlamentarelor
Duminică 26 august 2007, 00:25

Data alegerilor europarlamentare a fost, într-un final, stabilită, însă partidele politice par a nu fi pregătite pentru a da piept cu alegătorii. În condiţiile în care mai sunt doar două luni până la începerea campaniei electorale, listele de candidaţi ale partidelor sunt incomplete. Ziarul Cotidianul susţine că liberalii riscă să rămână şi fără principalul candidat.

Liberalii au într-adevăr probleme cu alcătuirea listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Cotidianul scrie că Mihai Răzvan Ungureanu a transmis liderilor PNL semnale clare că refuză oferta de a candida. Surse liberale citate de NewsIn susţin că fostul ministru de Externe nu vrea să candideze din motive personale şi că nu intenţionează să treacă la PLD, aşa cum s-a scris în presă.

Liberalii dau asigurări că Mihai Răzvan Ungureanu nu se va retrage din cursa europeană. Totuşi, până la această oră, Ungureanu nu a avut o poziţie oficială. În cazul în care va decide să se retragă, NewsIn susţine că va fi înlocuit de actualul ministru al Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu.

De altfel, mai mulţi miniştri ai Cabinetului Tăriceanu ar putea candida pentru Parlamentul european. O soluţie care prinde contur în perspectiva moţiunii de cenzură anunţate de PSD. Astfel, pe lista PNL, potrivit NewsIn, ar putea fi introduşi mai mulţi miniştri liberali, între care Teodor Meleşcanu, Ludovic Orban, Cristian Adomniţei şi Ovidiu Silaghi.

Un alt nume luat în calcul pentru deschiderea listei liberale este preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu. Totodată, liberalii sunt în căutare şi de personalităţi marcante ale vieţii publice româneşti, care să îi susţină în campania electorală. Printre numele vehiculate se află Nadia Comaneci şi Dan Bittman. Săptămâna viitoare, Nadia Comăneci se va întâlni cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu: