luni, 27 august 2007

Lazaroiu si femeile democrate. Unde dai si unde crapa!


Astazi, la mare, Lazaroiu s-a jucat cu focul. Dupa cum il stim, ii place sa faca scenarii. A vorbit despre PD-PLD, despre “acorduri politice” cu UDMR, PNL. Despre “un nou guvern”. Ca la scoala. Scoala de vara a femeilor democrate.



Episodul 1

Buba e ca e a vorbit despre un nou premier. Nu a pronuntat nume, le-a zis sala, respectiv femeile democrate: Monica Macovei si Daniel Morar. Monica e ok. Dar Morar? Morar??E clar ca numele au venit de la sala, pentru cei care aveau dubii. Lazaroiu nu a negat nici unul dintre ele, mai mult le-a acceptat sugubat, discret, finut. A facut un “spirit de gluma”, cum se spune. In fapt, a comis-o.

Episodul 2

Rasvan Dumitrescu se documenteaza pentru “Realitatea Zilei”. Stim cu totii ca e un tip constiincios. Se uita pe stirile agentiei Newsin, vede stirea cu Sebi si o inghite nemestecata. In emisiune ii bombardeaza pe Cristian Diaconescu, Rusanu, Stoica, Andon cu scenariul Macovei premier. Acestia se alarmeaza si riposteaza. Andon prefera anticipatele. Macovei este deja "dezavuata" de Parlament. Ptiu! Lazaroiu e acuzat ca "induce o senzatie de suspiciune". Dumitrescu concluzioneaza: "presupun ca Lazaroiu e un fin analist politic".

Episodul 3

Basescu deschide televizorul. Se uita la Realitatea, evident. Il vede pe Sebi al lui umbland cu Macovei in gura. Dumitrescu este concis, precis si necrutator. Basescu se enerveaza. Restul nu mai conteaza.

Episodul 4

Newsin primeste rectificare la stirea initiala:
“Sebastian Lăzăroiu a întrebat auditoriul de la Şcoala de vară a femeilor democrate, în cadrul analizei pe care a prezentat-o ca sociolog, cine ar fi persoana care, dacă ar fi desemnată ca premier nu ar fi acceptată de Parlament, iar numele Monicăi Macovei a fost sugerat din sală, pe un ton relaxat. Numele următor, al lui Daniel Morar, apărut în aceeaşi categorie, a fost menţionat în glumă de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.”
Gluma, relaxare, deci da?!Deci ne-am inteles? Bine.


Concluzii

1. Basescu nu o vrea pe Macovei premier.
2. Basescu o vrea pe Macovei premier, dar considera prematura aparitia numelui pe piata.

Ambele sunt posibile, dar cele mai mari sanse le are varianta 2. Daca Basescu nu o voia pe Macovei, nu-l deranja un zvon in plus. Daca o vrea, un zvon prematur poate fi fatal.

Niciun comentariu: