miercuri, 29 august 2007

CRONICA: Monitorul de Neamt vs. DAPP 1- 0 (0- 0). DAPP greseli copilaresti la marcaj. Autogol Remes.



Nemtenii si-au dorit mai mult victoria, iar pe final de meci au dat lovitura.
Jurnalistii de la “Monitorul de Neamt” a intrat in posesia unui document incendiar de banal: un punctaj. Nu a fost usor. Iti trebuie rabdare, curaj, concentrare sa vanezi documentele uitate de staff-ul premierului. Ele pot fi uitate oriunde, oricand. La limita, pot fi obtinute la cerere. Putem anticipa ca vor exista voci, un Bogdan Tiberiu Iacob spre exemplu, care vor spune ca, de fapt a fost ceva premediat. Laboratoarele din Palatul Victoria duduie!

Punctajul e inodoor, incolor, inefabil. Asemeni premierului. Tariceanu schimba prefecti ca sa-i motiveze, ca sa creasca “calitatea actului administrativ”. Vor fi ex-prefecti mai buni in pozitii de “inspectori guvernamentali”? Apropos, functia asta e tare de tot: inspector guvernamental. Oare cu ce se mananca? Ce fel de CV tre sa ai? Ce inspecteaza domnii?

Mai sunt si alte chestii, legate de dosarele distruse, o nota de la Marius Oprea, care ar fi fost o iesire inspirata. Punctajul are cateva elemente interesante, care nu tin de calitate ci gestionarea unei atitudini vadit paguboase electoral in ceea cel priveste pe CPT. Tariceanu a avut zile bune cand a fost ofensiv, fara sa fie obraznic. Cand a avut initiative, fara sa copieze. Cand a fost radical, fara sa rastoarne tabla de sah. Din pacate, vedem un Tariceanu la extreme: fie ultradefensiv, fie ultraofensiv. Ba’ urla la bastinasii de la Glina, ba’ anunta pompos ca nu e gunoierul tarii (exemplele sunt multiple). Premierului ii lipseste constanta.

Mai e o chestie. Recomanzi “defensive lines” cand omu a comis-o, sau a colaborat la comiterea ei. Asadar, premierul e, intr-o anumita masura, implicat in chestiunile repective: inlocuirea prefectilor, alegerea noului patriarh, declaratia bezmeticului de Remes. La primele doua are interese politice. La a treia trebuie sa-l comenteze pe Remes, care se lasa greu. Se lasa greu inteles. Daca era ceva premeditat, pasajul cu Remes nu avea ce cauta in punctajul premierului in forma in care a aparut. Remes isi consolideaza astfel, nemuritor si rece, pozitia de neinteles in PNL si in ochii sefului sau.


Cititi cronica detaliata a meciului pe site-ul ziarului Cotidianul.

Niciun comentariu: