sâmbătă, 6 septembrie 2008

SRS: “Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene este un smintit!”


E vorba de Mark Gray. El e smintitul. Este “un smintit” pentru ca “isi permite sa recomande tuturor un lucru si noua (Romaniei) alt lucru” in ceea ce priveste mecanismul de numire a procurorilor. SRS adauga “ daca ar fi sa dea in scris ce a spus nu ar face-o”. Corect.

Adica cum sa ne ceara noua ceva in plus? Noua Romaniei, tara membra? Adica ce, noi nu suntem pe picior de egalitate…vorba lui Becali..”noi nu suntem nationalisti!?” Cine este asta, tipu asta, ochelaristu asta bleg, sa ne ceara noua chestia asta? Da’ ce noi suntem prosti?

Gray e vocea lui Barosso, care este nedezlipit de el oriunde merge. Comisia isi permite anumite lucruri in scris, dar are multe alte canale prin care poate “recomanda”. Gray e unul dintre canale. Discret, insipid, tampit pe alocuri, purtatorul de cuvant trasmite niste mesaje. Guvernele statelor member pot asculta sau nu. Daca nu asculta, tara respectiva e sanctionata. Opinia publica poate sa nu afle niciodata cum anume a fost sanctionata. Pana la urma, ultima citire a rapoartelor de tara tot in colegiul comisarilor se face. Sanctiunile in ceea ce priveste fondurile sau nerecunoasterea deciziilor instantelor tot acolo se decide.

Mi-as dori sa citesc undeva, la un moment dat, lista tuturor “cerintelor” nevorbite si neauzite ale CE (si nu numai) in urma carora Romania a devenit stat membru. Sunt multe si culmea Rosca ar putea sti unele dintre ele. Dar in cazul de fata nu conteaza prea mult pentru ca orice sanctiune cade in sarcina viitorului guvern, cand SRS este ocupat sa-l sprijine pe actualul .
Cam asta ar fi concluzia de la 3X3 cu Stelian Tanase si doamna de la CSM, al carei nume nu ma obosesc sa il retin.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salut Ezra! Long time no see! E bine sa te pot citi din nou...